Blog

Profita de experienta noastra si de facilitatile excelente pe care ti le oferim.

Promovare si costuri mici prin intermediul Social Media

Promovare si costuri mici prin intermediul Social Media
Leonard Latescu
02 April 2011

Este o adevarata nebunie la ora actuala pe toate canalele de social. Daca pana acum cativa ani in Romania cel putin hi5.com reprezenta playground-ul celor de 15-16 ani si unde cei “mari” nu-si prea gaseau locul insa in ultimii ani aceste medii de socializare au luat o amploare fenomenala.

Daca Facebook tine alaturi de Twitter capul de afis, detronand mai stiu eu ce recorduri de incasari sau numar de utilizatori, aceasta piata a trecut la un alt nivel. Deja exista numeroase platforme care vizeaza anumite categorii de oameni care impartasesc anumite obiceiuri sau activeaza in anumite domenii.

Chiar si asa targetul raman adolescentii in special insa cu o puternica dezvoltare si pe domeniul business mai serios si mai formal. Aici ma refer in special la linkedin.com sau xing.com. LinkedIn a ajuns in luna iunie conform techcrunch.com la 70 milioane de profile. In Romania nu va pot da un numar de utilizatori , insa a luat o amploare deosebita in special la finele anului trecut mai ales ca oamenii de afaceri din Romania au inteles oportunitatea promovarii prin interemediul acestui canal la costuri reduse mai ales in situatia de criza actuala. Xing.com este la inceput de drum in Romania insa cu siguranta va avea succes. Concluzia este urmatoarea daca esti un om de afaceri care cauta oportunitati de afaceri cu siguranta ar trebui sa fii prezent pe LinkedIn sau Xing mai ales ca aceste platforme iti ofera o multitudine de aplciatii pe care le poti folosi sa-ti faci cunoscuta afacerea.

Pe multimedia youtube/google este majoritar desi nu ofera flexibilitatea si interfata de comunicare asemenea facebook sau twitter, insa reprezinta poate cel mai puternik instrumentd e promovare pentru anumite afaceri . Flickr si Picasa sunt deasemenea canale de socializare foarte puternice drept pentru care yahoo sau google au investit bani seriosi pentru a le prelua. Asemenea youtube poti folosi acest canal pentru promovarea produselor tale inc adrul grupurilor din care faci parete si nu numai.

Exista multe alte aplicatii online insa cu siguranta nu le voi putea acoperi pe toate, un lucru este cert comunitatile online reprezinta o piata incredibila pentru fiecare dintre noi si pe care daca stim sa o gestionam ne poate aduce promovarea de care avem nevoie si asta la costuri extreme de mici.